About IT and Sports

My Web development experiences and sports encounters

Flower

EK Handbal 2010: duitsland mist spelverdeler

Het Europees Handbal kampioenschap verloopt niet best voor onze oosterburen. De wereldkampioen van 2007 kon in de vier partijen tot dusver alleen nog maar van Zweden winnen. Polen en Frankrijk waren te sterk en tegen Slovenie werd slechts een gelijkspel behaald.

Helaas kunnen we via de standaard kanalen op de Nederlandse buis alleen de Duitse wedstrijden zien. Daarom kan ik alleen een mening vormen over het spel van ‘ die mannschaft’. Het Duitse team is wederom, ik zou haast zeggen traditioneel, opgebouwd uit sterke grote spelers. Individueel sterk en bovenal veel ‘kampfgeist’. Maar in de aanval missen ze creativiteit, tempo wisselingen en de rust om te zoeken naar een goede kansen. De man met het hardste schot van het toernooi, Lars Kaufman, hoort met schotpercentages van 3 uit 10 niet thuis in de basis van een toekomstig Europees kampioen. Zeker niet als je naast een hard schot niets anders te bieden hebt. Coach Heiner Brand wil de problemen oplossen met ingewikkelde loopwegen en 2e golf break-outs. De simpele doelpunten uit de laatste optie willen wel maar teveel inzetten om uitgebreide systemen blijkt tegenwoordig maar weinig indruk te maken.

Zweden heeft de artistieke Dalibor Doder en de Fransen lijken allemaal bal kunstenaars te zijn. Zij brengen het onverwachte, de afwisseling, de Aaah momenten maar bovenal weten zij anderen in staat te stellen te scoren. Ofwel de spelverdeler. Wellicht dat Duitsland ook ooit nog eens zo’n speler kan vinden. Het maximaal haalbare is nu nog de 5e plaats. Daarvoor moet het sterke Spaanse team in de volgende wedstrijd verslagen worden. Wellicht dat Heiner Brand wat meer afwisseling zal brengen in zijn team nu de halve finales niet meer bereikbaar zijn.

4 Responses to “EK Handbal 2010: duitsland mist spelverdeler”

 1. oktober 20th, 2021 at 16:35

  About IT and Sports says:

  Jovan Woomer…

  I found a great……

 2. oktober 21st, 2021 at 10:33

  Vance Kirchmeier says:

  Hi there, I think your website may be having web browser compatibility problems. Whenever I look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, wonderful site!

 3. oktober 22nd, 2021 at 17:55

  About IT and Sports says:

  Milly Wins…

  I found a great……

 4. oktober 23rd, 2021 at 21:17

  Faye Rudicil says:

  Greetings! Very useful advice in this particular article! It is the little changes that produce the most important changes. Thanks for sharing!

Leave a Reply